CAD-CAM tehnologija

  • -

CAD-CAM tehnologija

Category : Nekategorizirano

Novo u stomatologiji dr. KALČIĆ d.o.o

CAD-CAM tehnologija

  1. Jednostavno (bez uzimanja otisaka)
  2. Kvalitetno i precizno
  3. Nema potrebe za izradom privremenih kruna
  4. Potreban je samo jedan posjet stomatologu

CAD-CAM je skraćenica za engleske pojmove computer-aided design/ computer-aided manufacturing (kompjuterski potpomognuti dizajn/kompjuterski potpomoguta izdrada). CAD-CAM tehnologija već se desetljećima primjenjuje u svemirskoj tehnologiji, brodogradnji, te automobilskoj i zrakoplovnoj industriji. CAD-CAM tehnologija pomaže stomatologu proizvesti najpreciznije protetske nadomjestke (inlay, onlay, krunice, mostovi).

Prednosti Cad-Cam tehnologije je skraćivanje postupka izrade nadomjestka sa 2 ili više posjeta na samo jednu.

Materijali od kojih se mogu izrađivati protetski radovi su zirconium oxide, potpuna keramika i metal. Zirconium oxide zamjenjuje metal i ostale konstrukcije koje su prije korištene ispod porculana.

Zirkon je čvrst i dimenzijski stabilan lako se obrađuje te daje savršenu estetiku i funkciju.

Sam postupak jednostavan je i brz. Uz pomoć skenera (kamere) uzima se digitalni otisak zuba, zatim se on kompjuterski obrađuju te pretvara u 3D model nadomjeska snimljenog zuba. Završni korak je izrada nadomjeska u glodalici iz unaprijed pripremljenih Sirona blokova, koji bojom i nijansom savršeno odgovaraju ostalim zubima.

U svojoj ordinaciji koristim Sirona Cerec MC XL jedinstveni uređaj proizveden u tvrtki Sirona, koji se sastoji od sofisticiranog softvera, intraoralnog 3D skenera (kamere) te glodalice pomoću kojih se s velikom preciznošću  izrađuje protetski nadomjestak. Pomoću Cereca moguće je izraditi krunice od potpune keramike, krunice na implantatima, ljuskice, mostove i ispune od keramičkih materijala (inlay, onlay, overlay) u vrlo kratkom vremenu i kvalitete koja zadovoljava najviše standarde struke. Ordinacija ide u korak s vremenom i upotrebljava Cad-Cam tehnologiju te pruža svojim pacijentima vrhunsku uslugu.


Ozalj

Ozalj

Kliknite za prikaz veće mape

Stomatologija Dr. Kalčić
Karlovačka cesta 34, 47280 Ozalj

Karlovac

Karlovac

Kliknite za prikaz veće mape

RTG i Dijagnostika Stomatologija Dr.Kalčić
Banija ul. 2, 47000, Karlovac